Srpsko građansko vijeće podržalo Denisa Bećirovića

Vijesti 01. jun 201808:25 > 08:28
N1

Pokret za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini dalo je podršku kandidatu Socijaldemokratske partije BiH za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću.

U pismu se navodi:

”Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini daje svoju podršku kandidatu za člana Predsjedništva BiH dr Denisu Bećiroviću, koga je kandidovao SDP BiH.

SGV-PR u BiH od osnivanja se zalaže za cjelovitost i nezavisnost Bosne i Hercegovine i njen multietnički, multikulturni i multireligijski karakter, te posebno za ravnopravnost svih njenih naroda i građana.

U tom smislu, cijenimo da je prirodno da naša podrška ide prema kandidatu koji je, po opredjeljenju, socijaldemokrata i na tom planu se afirmisao u višegodišnjem periodu.

Zbog toga još jednom potvrđujemo podršku SGV-PR u BiH kandidaturi Denisa Bećirovića i želimo mu mnogo uspjeha na narednim izborima.”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.