Ubistvo Siniše Miličevića uznemirilo građane I. Sarajeva

N1

U Istočnom Sarajevu u pola jedanaest naveče prilikom izlaska iz stana je Siniša Miličević upucan. Na njega je pucao nepoznati muškarac sa kapuljačom na glavi. Pucnjava je preplašila građane. Miličević je ranije povezivan sa kriminalnim klanom osuđenog Đorđa Ždrale.

Borislav Obrenović, mještanin, nam je ispričao tok dešavanja nakon pucnjave.

“Ja sam se uključio možda nakon par minuta pošto su ga unosili u prvo vozilo do hitne pomoći. Bilo je dosta svijeta na balkonima, na ulici. Čak su neki uspjeli da vide, i trčali su za tim što je pucao”, rekao je Obrenović.

Miličevića su u Bolnicu Kasindo dovezli u 11 i 45 minuta sa četiri prostrelne rane. Bio je u svjesnom stanju. No, u pola jedan je podlegao.

Dalibor Bošković, portparol Bolnice Kasindo, kazao je da je Miličević bio sposoban odgovarati na pitanja ljekara.

“Pacijent je u roku 20 minuta prebačen u operacionu salu. Dva hirurga i anesteziolog su krenuli u operaciju. Samo je odgovarao na pitanja kako se osjeća i gdje ga boli”, objasnio je portparol Bolnice Kasindo.

Ulica Dabrobosanska bila je blokirana više od 12 časova. Prisutno je bilo desetine policajaca. Saslušani su svjedoci i izuzeti su snimci nadzornih kamera.

Danica Gnjatović, portparolka MUP RS je naglasila da se radi na utvrđivanju ideniteta počinioca ubistva.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i PU IS pod nadzorom republičkog Tužilaštva rade na rasvjetljavanju svih okolnosti te utvrđivanja identiteta lica koje je sinoć u Istočnom Sarajevu izvršilo ubistvo lica S.M”, kazala je portparolka MUP RS.

Miličević je ranije povezivan sa kriminalnim klanom osuđenog Đorđa Ždrale.

Građani Istočnog Sarajeva s kojim smo razgovarali o ubistvu Miličevića su nam kazali sljedeće:

“Grozno stvarno, pogotovo za njega.

Fin komšija, fin čovjek. Sve može, bilo šta da se uradi, ako je nekome nešto kriv, ali baš ga ubiti. Katastrofa.

Stvarno iznenađenje obzirom da je bio i dobar i vrijedan i omiljen u sredini.

Gdje je policija bila, nema policije nigdje. Nema ova država ništa. Nema pravnog sistema”.

Siniša Miličević je građanima Istočnog Sarajeva bio poznat kao Tigar. Bio je vlasnik, prvo diskoteke, a onda svadbenog salona “Rodeo”, te kafića u ovom objektu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.