U Mostaru eko akcija čišćenja korita rijeke i obale Neretve

Vijesti 03. jun 201811:23 > 11:24
N1

Ronilački klub "Neretva" i ove godine organizirao je tradicionalnu ekološku akciju čišćenja korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada.

Suorganizatori ove ekološke akcije “Most” su Udruženje građana “Stari grad”, Kajakaški klub “Brodari-Neretva”, Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva”, Vijeće mladih Grada Mostara te Internevnta spasilačka služba koja će ujedno brinuti i o sigurnosti svih sudionika.

Kako se doznaje od predsjednika Ronilačkoga kluba “Neretva” Mire Dušića,  ronioci su vadili i krupniji otpad iz korita rijeke.

Kaže kako svake godine sve veća količina smeća završi u rijeci te da se baca svašta, od automobilskih guma, kauča, stolica, do željeznih konstrukcija cijele sobe. 

-Ove godine smo poseban akcent stavili na čišćenje nekoliko kritičnih dijelova obala Neretve, gdje se nalaze velike količine otpada te na te dijelove ujedno i postavili table s natpisima ‘Molimo ne bacajte otpad’ – rekao je predsjednik Ronilačkog kluba “Neretva” Miro Dušić .

Mišljenja je kako je ovo jedna vrijedna akcija, koja će dati veliki doprinos na podizanju ekološke svijesti građana kao i samog uređivanja Grada pred nadolazeću turističku sezonu.

Na akciju se odazvalo oko stotinjak sudionika, među kojima su se našli članovi prijateljskih ronilačkih klubova iz cijele BiH, gorske službe spašavanja, klubova ekstremnih sportova te veliki broj građana volontera.

Generalni pokrovitelj eko akcije je Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).