Šepić o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH

Vijesti 03. jun 201815:30 > 15:32
N1

Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka, za N1 je kazao da su dosadašnje kandidature unutar stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda išle u njegovom pravcu, ali se konačna odluka očekuje naredne sedmice.

“Mi posljednjih 10 dana i narednih sedam dana imamo proces evidentiranja i predlaganja kandidata unutar Nezavisnog bloka na području cijele Bosne i Hercegovine i ljudi koji su članovi Nezavisnog bloka, a žive i rade u dijaspori. Sada u ovom momentu taj proces je u toku, a evidentiraju se kandidati od najnižih nivoa do kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Ono što je Nezavisni blok uveo kao novinu jeste da se u ove procese uključuju i nestranačke ličnosti, istaknute javne ličnosti u BiH, koji imaju karijere, a formalno nisu članovi Nezavnisnog bloka”, poručio je kazavši da su jedina stranka koja uključuje nestranačke ličnosti.

“Oni mogu sa dobrim idejama učestvovati u predlaganju kandidata i mogu se naći na listama. Mi ćemo kada se završi ovaj proces naredne sedmice objaviti i kandidaturu i upoznati javnost šta se radilo u proteklom periodu”, kazao je Šepić.

Istakao je da je on jedan od kandidata.

“Tačno je da sam i ja jedan od kandidata za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva, ali do momenta dok ne budemo imali formalnu sjednicu i donošenje odluka ne bih mogao ništa više kazati”, poručio je.

“Ne bih šire o tome. Čitav proces je u toku. Evidentiraju se ljudi, imamo još neko vrijeme, ali kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva do ovoga momenta su išle u pravcu moje kandidature”, izjavio je Senad Šepić za N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.