Pucnjava u Sarajevu, muškarac ranjen pa uhapšen

Vijesti 04. jun 201809:42 > 09:46
N1/Ilustracija

Jedna osoba ranjena je u pucnjavi koja se sinoć dogodila u Sarajevu oko 20.50 sati, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to, kako je saopćeno iz MUP-a, u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja.. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđen S.N., rođen 1989. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KUM u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede (fraktura lijevog kuka) i zadržan je na daljem liječenju. Od strane policijskih službenika III PU, S.N, je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje) i nalazi se pod nadzorom policijskih službenika.

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju okolnosti upotrebe vatrenog oružja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 166., a u vezi sa članom 28. (Ubistvo u pokušaju) i člana 362. (Nasilničko ponašanje) KZ F BIH, tragaju za osobom M.S., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Uviđaj na licu mjesta događaja obavili su tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije ovog Ministartsva. Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.