Ekskluzivno na N1| Intervju sa Borisom Nemšićem

Vijesti 04. jun 201814:53 > 14:59
N1

Četvrta je digitalna revolucija, digitalizacija obuhvaća sve sfere života, a komunikacija je osnovno sredstvo svakog biznisa, pokretačka snaga svakog modernog društva. Telekomuikacije su u najbržem razvoju do sada.

Rođen i školovan u Sarajevu, Boris Nemšić, kako ga mnogi vole zvati “kralj telekomunikacija”, proglašen je najboljim menadžerom u Austriji, upravljao preduzećima kao što su VIPnet, Telekom Austria i VimpelCom, ali i I-New Unified Mobile Solutions, Cellwize, Frequentis. Danas predsjednik uprave Delta Partners, vodeće globalne TMT konsultantske i investicijske kompanije. Član Nadzornog odbora United Grupe.

O digitalizaciji, telekomunikcijama, 4G i 5G mreži, javnoj upravi, privatnom sektoru i investicijama, KKR-ovom prisustvu na Balkanu i perspektivama, za N1 govori ovaj telekomunikacijski stručnjak.

Ekskluzivni intervju s Borisom Nemšićem pogledajte večeras u 21:00 sati.

Razgovarala Ika Ferrer Gotić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.