Sadović i Josipović gosti Novog dana na N1

Vijesti 04. jun 201816:24 > 16:28
N1

O hapšenju studenta Selmira Mašetovića u Turskoj, koracima i mjerama koji su preduzeti te onome što po procedurama može uslijediti za Novi dan iz Ankare uživo govori ambasador BiH u Turskoj, Bakir Sadović. Donosimo i reakcije i poruke sa skupa podrške u rodnom gradu Mašetovića, Gradačcu.

Bivši predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović sutra na International University of Sarajevo drži predavanje o temi ‘Mirotvorna politika šansa ili utopija Balkana”. O političkim prilikama u regionu, odnosima BiH i Hrvatske, pitanju državne imovine u BiH, te poziciji Hrvatske prema Hrvatima u BiH Josipović govori za Novi dan.

Bosanci i Hercegovci koji žive u Švedskoj odlično su integrisani u to razvijeno društvo. Kako unaprijediti bosanskohercegovačko-švedske trgovinske odnose, o potencijalima i mogućnostima za Novi dan govori Andres Hagelberg, ambasador Švedske u BiH. Jedna od tema je i Dan državnosti Kraljevine Švedske , koji se obilježava 06. juna.

Na današnji dan prije 20 godina golom Hadisa Zubanovića ”Željezničar” je osvojio prvu poslijeratnu titulu pod nadzorom UEFA-e. Navijači Željezničara svake godine 5. juni obilježavaju kao “Zubandan”. Armin Čolaković, autor dokumentarnog filma ”Zubandan” govori za Novi dan.

Skupština Unsko-sanskog kantona sutra razmatra pitanje migranata. Istovremeno, Crveni krst, volonteri i aktivisti upozoravaju da neće više biti u mogućnosti pružati hranu migrantima. Uživo smo ovoga jutra u Bihaću!

Društveno političku svakodnevicu ovoga jutra komentariše Rubina Čengić, urednica i voditeljica Otvorene mreže.
Budite i ovoga jutra uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Dobro jutro će vam poželjeti Ivana Crnogorac.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku