Porodica Selmira Mašetovića: Samo želimo da se čujemo s njim

Vijesti 04. jun 201819:05 > 19:11
N1

Zbog hapšenja Selmira Mašetovića u Turskoj, u njegovom rodnom Gradačcu se održava protest kojem prisustvuje mnoštvo građana ovog bh. grada.

U razgovoru sa stanovnicima čuje se samo jedno: “Nije kriv”.

Husein Mašetović, otac Selmira Mašetovića, bh. studenta rodom iz Gradačca, koji je 22. maja uhapšen u Turskoj, u gradu Uštaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena organizacije FETO, je duboko potresen i razočaran.

“Što se tiče ministarstva vanjskih poslova, pravde – nisam dobio ništa. Sa konzulom sam u toku, ali nikakve konkretne informacije nemam”, rekao je Husein za N1. Cijeli razgovor reporterke N1 Adise Imamović sa ocem Selmira Mašetovića pogledajte u videu.

Almira Mašetović, maćeha zahtijeva od institucija da se prije svega čuje sa Selmirom.

“Mi prije svega zahtijevamo od institucija da se čujemo, od 22.5. se nismo čuli sa njim. Kontakt da se ostvari, da je živ, da je zdrav. Angažovali smo privatnog advokata koji je rekao da će uskoro stupiti s njim u kontakt. Nadamo se najboljem ishodu. Ja mu nisam biološka majka, ja sam ga othranila, ali bi dala život za to dijete. Povučen je. Koga god bi pitali u Gradačcu svi znaju kakvo je to dijete. Sve to ne ide uz njega. Nije kriv i stojim iza toga”, poručila je.

“Svako bi poželio da ima takvo dijete. Ponosni smo na njega, kako rodbina tako i prijatelji. Pitajte koga god hoćete imat ćete isti odgovor”, ocijenila je Selmirova rodica Adela Hodžić.

Munir Korać, građanin i nastavnik Slemira ne poznaje ali se sugrađanima pridružio u protestu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Me znam mladića, ali nadam se da će sve to na dobro izaći i da će pokazati da nije kriv za što ga optužuju i da će doći.Šta se dešavalo, ne znam. Došao sam da dam podršku momku. Želim mu dobro zdravlje i da izdrži sve tamo. Nadam se da ga tamo ne muče”, kazao je.

Bakir Sadović, ambasador BiH u Turskoj, kazao je za N1 da su u toku aktivnosti bh. diplomatskih predstavništva u ovoj zemlji, a koje se odnose na uhapšenog studenta Selmira Mašetovića. Zdravstveno stanje Mašetovića je dobro i zahtjevat će se mogućnost da se brani sa slobode.

Generalni konzulat (GK) BiH u Istanbulu je 25. maja obavješten od Republičkog tužilaštva grada Ušaka da je protiv državljanina BiH Selmira Mašetovića Odjel krivičnog pravosuđa grada Ušaka izdao nalog za hapšenje, te da je imenovani priveden i lišen slobode, saopćeno je iz MVP BiH.

Također je GK informiran da Tužilaštvo Republike Turske vodi istražni postupak protiv Selmira Mašetovića koji se nalazi u Kaznenoj ustanovi u Ušaku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.