Nova pucnjava u Sarajevu, ranjen maloljetnik

Vijesti 05. jun 201810:55 > 11:00
N1/Ilustracija

Maloljetnik inicijala Ć.A. ranjen je kasno sinoć u pucnjavi koja se dogodila u ulici Zaima Imamovića, općina Novi Grad Sarajevo.

Kako piše u izvještaju MUP-a, dogodilo se to u 23,30 sati , a pucala je osoba inicijala H.H. iz Sarajeva. Tom prilikom je povrijeđen Ć.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice i zadržali ga na daljem liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323., 172. i 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti, Teška tjelesna povreda i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija), jutros u 01,50 sati, policijski službenici IV PU uhapsili su H.H., rođen 1948.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Podsjećamo, pucnjava je zabilježena i prethodne noći kada je jedna osoba ranjena u u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.