Oglasila se Ambasada Turske u BiH o slučaju Mašetovića

Vijesti 05. jun 201816:41 > 16:50
Facebook

Ambasada Republike Turske u BiH oglasila se danas u vezi slučaja Selmira Mašetovića.

“Poznato je da je predmet protiv Selmira Mašetovića, pritvorenog odlukom 2. Krivičnog suda iz Uşaka zbog krivičnog djela pripadnost oružanoj terorističkoj organizaciji (FETÖ) predat sudu i da Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari izbliza prati sve okolnosti vezane za ovaj predmet. U svjetlu informacija koje smo dobili od naših nadležnih institucija, saznajemo da je Selmiru Mašetoviću dozvoljena posjeta, da mu je dozvoljeno da telefonskim putem stupi u kontakt sa porodicom, da je generalni konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu na putu za Ušak, te da će ga po dolasku posjetiti, ukoliko to Mašetović bude želio”, navode iz Ambasade Turske u BiH.

Selmir Mašetović, bh. student rodom iz Gradačca, uhapšen je 22. maja u Turskoj, u gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik organizacije FETO Fetulaha Gulena.

Bakir Sadović, ambasador BiH u Turskoj, kazao je za N1 da su u toku aktivnosti bh. diplomatskih predstavništva u ovoj zemlji, a koje se odnose na uhapšenog studenta Selmira Mašetovića. Zdravstveno stanje Mašetovića je dobro i zahtjevat će se mogućnost da se brani sa slobode.

Generalni konzulat (GK) BiH u Istanbulu je 25. maja obavješten od Republičkog tužilaštva grada Ušaka da je protiv državljanina BiH Selmira Mašetovića Odjel krivičnog pravosuđa grada Ušaka izdao nalog za hapšenje, te da je imenovani priveden i lišen slobode, saopćeno je iz MVP.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.