Martina Mlinarević u Mostaru predstavila knjigu 'Huzur'

Vijesti 06. jun 201808:29 > 08:33
N1

Književnica i novinarka Martina Mlinarević predstavila je u utorak navečer u Mostaru svoju novu knjigu pod nazivom "Huzur" koja donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Predstavljanje je pred mnogobrojnom publikom upriličeno u Centru za kulturu Mostar, a pored autorice o knjizi su govorile brojne javne osobe i Martinini prijatelji, među kojima i Boris Čerkuč, Aleksandar Trifunović, Mile Stojić i Lana Prlić.

Govoreći o nazivu knjige, autorica je kazala kako Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama ljudskog života te kako je huzurlu insan ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav.

“Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran”, pojasnila je autorica Mlinarević.

Pjesnik Mile Stojić kazao je kako književnost Martine Mlinarević predstavlja jedinstven i autentičan opus “koji se direktno naslanja na onu najbolju liniju našeg pisanja u kojoj su do sada uglavnom participirali muškarci među kojima Šimić, Ujević, Šantić, Dizdar”.

“Njezina literatura amalgam je neobičnog dara i neobičnog nerva jer ona piše otvoreno i izravno, ali želi to transformirati u viši izraz. Ona je pravi pjesnik”, kazao je Stojić.

Predstavljanje knjige glazbeno su uveličali Gabrijel Prusina i Antonija Batinić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.