Održana manifestacija "Dan učeničkih dostignuća" Novi grad

Vijesti 07. jun 201813:24 > 13:28
N1

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Gradu danas je održana manifestacija "Dan učeničkih dostignuća" na kojoj su najuspješnijim učenicima uručene 22 posebne diplome.

Vukove diplome dobili su učenici Ana Babić, Ksenija Popović, Bojana Radaković i Aleksa Stupar, te Bane Bogdanović, koji je dobio i priznanje učenika generacije.

Direktor škole Miranda Baltić kaže da je ova školska godina bila uspješna, što pokazuju rezultati učenika u nastavnim aktivnostima i takmičenjima.

“Naši učenici posebno su bili uspješni u sportskim takmičenjima i na opštinskom nivou su zauzeli sva prva mjesta, a u malom fudbalu stigli do polufinala na republičkom nivou”, rekla je Baltić.

Ona je navela da se danas u ovoj školi obilježava i jubilej 10 godina od pokretanja časopisa “Vukovci”.

“Časopis, koji je u sklopu predmeta Demokratija i ljudska prava, zajedno sa učenicima je pokrenula nastavnica Blaženka Đorojević, a on izlazi dva puta godišnje”, rekla je Baltić.

Prema njenim riječima, ova škola je uspješno realizovala i projekat “Čitalići”, a rezultati su predstavljeni u utorak, 5. juna, u Banjaluci.

Deveti razred u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” završila su 74 učenika u tri odjeljenja u centralnoj školi i jednom odjeljenju u područnoj školi Dobrljin.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.