Uskoro sporazum o nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH

Vijesti 07. jun 201817:03 > 17:04
Granična policija BiH

Problem ilegalnih migracija bila je tema sastanka održanog u četvrtak u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu, s kojeg je najavljen sporazum o nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH.

Sastanku su sudjelovali rukovoditelji Granične policije BiH na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem, ravnatelj Policije Republike Srpske Darko Ćulum, načelnik Uprave policije MUP-a RS Dragan Jevđenić, zamjenik voditelja Policije Brčko distrikta BiH Senad Jašarević i zapovjednik Jedinice specijalne policije Policije Brčko distrikta BiH Dragomir Nišić.

Ravnatelj Galić zahvalio je na podršci koju su kolege iz MUP-a RS-a i Policije Brčko distrikta pružale u prethodnom razdoblju u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, kao i na njihovoj iskazanoj namjeri da s povećanim prilivom migranata na granicu BiH povećaju tu podršku.

Na sastanku je dogovoreno da će se pomoć dvije policijske agencije Graničnoj policiji BiH u nadzoru graničnog pojasa na istoku BiH konkretizirati sporazumima koji će u cilju što brže realizacije zajedničkih aktivnosti biti potpisani uskoro, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.