SSST: Decenijski uspjeh

Vijesti 07. jun 201820:35 > 20:39
SSST - Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology

Najprestižnija svjetska agencija za rangiranje univerziteta u svijetu (QS University World Ranking) sinoć je objavila listu najbolje rangiranih za narednu 2019. godinu.

Najbolje rangirani univerzitet u regiji jugoistočne Evrope (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Rumunija, Bugarska) je bosanskohercegovački Univerzitet Sarajevo School of Scinece and Technology (Sarajevska škola za Nauku i Tehnologiju) na 571. mjestu.

Sljedeći rangirani univerziteti iz regije su Univerzitet u Ljubljani na 651. mjestu i univerziteti u Zagrebu i Beogradu koji dijele 801. mjesto.

“Ovaj rezultat Univerzitet Sarajevo School of Science and Techology je ostvario na osnovnu uspješnog četrnaestogodišnjeg rada u domenu društvenih, tehničkih i medicinskih nauka, uključujući i umjetnost”, navode iz Sarajevo School of Scinece and Technology.

Više informacija i kompletnu listu rangiranih Univerziteta u svijetu možete pogledati na web stranici na ovom linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.