Objavljen Konkurs za upis na Univerzitet u Sarajevu

Vijesti 08. jun 201815:59 > 16:01
Anadolija

Univerzitet u Sarajevu je objavio Konkurs za upis studenata u akademskoj 2018/2019. godini za 6.909 studenata na prvi ciklus i integrirani studij, 4.219 studentata na drugi ciklus studija, te 150 kandidata na stručni studij - na više od 500 studijskih programa, saopšteno je iz ove visokoškolske institucije.

Pravo na upis za prvi ciklus studija imaju svi državljani BiH i strani državljani sa završenom četverogodišnjom srednjom školom.

Pravo na upis za drugi ciklus studija imaju državljeni BiH i strani državljani sa završenom odgovarajućim prvim ciklusom studija koji se vrednuje sa najmanje 180 odnosno 240 (E)CTS studijskih bodova. Studenti koji su prvi ciklus studija okončali u inozemstvu također mogu aplicirati za upis na drugi ciklus, saopšteno je iz Univerziteta u Sarajevu.

Kao i prethodnih godina, moguće će biti aplicirati za upis na više fakulteta istovremeno i djeca šehida i poginulih branilaca i djeca bez oba roditelja će biti oslobođeni plaćanja upisnine i troškova školarine ako budu primljeni na visokoškolsku instituciju, navedeno je u saopštenju Univerziteta u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.