Nevrijeme i u Trebinju, poplavljene kuće, sela bez struje

Vijesti 09. jun 201813:37 > 13:43
N1/Ilustracija

Obilna kiša koja je tokom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzrokovala je nestanak struje u nekim trebinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U “Elektro-Hercegovini” kažu da su od 2 časa bez struje ostala sva sela koja se snabdijevaju sa dalekovoda “Lastva – Ljubomir”, a ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padavina zabilježeno je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom.

U operativnom centru Bileće je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koja je protekle noći oborio olujni vjetar, te da nema većih šteta.

U Trebinju je tokom noći palo 38 litara kiše po metru kvadratnom. Za protekla 24 časa u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom. Svi putni pravci koje održava preduzeće “Hercegovinaputevi” su prohodni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.