SBB: Hitna intervencija ili smjene Novalića i Vujanovića

Vijesti 11. jun 201816:18 > 16:35
SBB BiH

Premijer Novalić mora sazvati hitnu sjednicu Vlade Federacije BiH i, zajedno sa svim ministrima, pa i resornim ministrom Vujanovićem, hitno zaustaviti monopolsko ponašanje vlasnika benzinskih pumpi, navode iz Saveza za bolju budućnost.

“Štete za građane su velike i nepotrebne, a privreda trpi ogromne posljedice. Primjera radi, vozila ‘Avaza’ svako veče pređu čak 10.500 kilometara da bi novina bila distribuirana na više od 4.000 prodajnih mjesta. Isto se odnosi i na proizvođače hljeba, mlijeka i mnogih drugih proizvoda. Ako Novalić i Vujanović to jednom naredbom Vlade FBiH ne mogu riješiti, trazit ćemo njihovu smjenu na prvoj narednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH, koja je planirana za 19. i 20. juni”, navode iz SBB-a.

Neke od najvažnijih prometnica u BiH blokirali su u nedjelju građani svojim vozilima prosvjedujući tako zbog povećanja cijena goriva. Bile su blokirane saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i drugim gradovima. Nakon Tuzle, Banjaluke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su jučer blokirali i magistralni put M 17.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini vozači su zaustavili automobile na jedan sat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.