Zastave SDP-a na otvaranju autoputa Sarajevo zapad – Tarčin

Vijesti 07. okt 201413:51 > 13:54
N1

Pet dana pred održavanje općih izbora u Bosni i Hercegovini danas je svečano otvorena autocesta na pomenutoj dionici. Tako su građani BiH dobili novih 20 kilometara autoputa.

N1
N1
N1
N1

Na izgradnji ove dionice učestvovalo je 2000 radnika, 60 domaćih preduzeća i firma Cengiz iz Turske. Radovi su trajali 28 mjeseci, a koštali su 310 miliona KM. Ovom dionicom olakšano i ubrzano je putovanje od Zenice do Sarajeva, ali i dalje prema Hercegovini.

Današnje otvaranje autoceste predstavlja još jedan završen projekt u nizu, u samo mjesec dana. S tim u vezi postavlja se pitanje da li gradnja i otvaranje autoputeva u ovom periodu ima veze sa predizbornom kampanjom.

Nakon tunela 1. Mart Vijenac, dionice Bijača – Međugorje i sarajevske zaobilaznice, mnogi smatraju da SDP kroz svečana otvaranja autocesta u ovom periodu direktno provodi svoju predizbornu kampanju. Danas su se u Tarčinu pojavili i transparenti sa imenom navedene političke partije.

“Ne znam šta mislite da vam odgovorim. Ovo je projekat BiH. Niti jedne stranke niti jednog čovjeka. Ne trebamo pričati čiji je ovo projekat. Ovo ostaje našoj djeci. Mi smo napravili 100 kilometara autoceste. Svi trebamo biti ponosni na ovo”, poručio je Ensar Karić, direktor JP Autoceste BiH i demantovao navode da se radi o određenoj stranačkoj predizbornoj kampanji.

Otvaranjem ove dionice građani BiH trenutno na raspolaganju imaju 124 kilometra autoputa. Kako kaže reporter N1 Zvonko Komšić ostaje nam nada da do iduće nove autoceste nećemo morati čekati naredne izbore.

Autocesta će biti puštena za promet sutra od 6 sati ujutro.