Telemach domaćin studentima i profesorima iz Amerike

Vijesti 12. jun 201819:01 > 19:04
N1

U kooperaciji sa INTERA tehnološkim parkom, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, kompanija Telemach ugostila je učenike i studente iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i njihove mentore i profesore.

Radi se o razmjeni učenika iz Daytona (Ohio), koji borave u našoj zemlji, a koje je sponzorisala kompanija Telemach. Studenti su se upoznali sa kompanijom, ali i vidjeli kako funkcioniše jedno privredno okruženje u Bosni i Hercegovini.

‘Već drugu godinu za redom smo domaćini posjete američkih studenata iz Dejtona, njihovih mentora i profesora. Ovo je jedan od uspješnih programa implementiranih u BiH, gdje naši studenti odlase u SAD, američki studenti dolaze u BiH, da vide kako živimo, posjete naše znamenitosti, ali i da vide kako funkcioniše i živi jedno privredno okruženje u BiH. Posjeta je bila zanimljivima kako bi imi pogledali naš biznis i naše zaposlene kroz oči studenata koji dolaze iz skroz drugačijeg sistema”, kazala je Hajdi Mostić, direktorica finansija kompanije Telemach.

”Ovo iskustvo mnogo će nam koristiti u budućnosti. Tako da, kada se vratimo u našu zemlju, možemo upotrijebiti svo znanje kojem ste nas vi podučili”, dodao je Nathan Koorndyk, učenik.

Ana Bogdanović, marketing koordinator INTERA tehnološkog parka, kazala je da su organizovane obuke i praksa u raznim preduzećima.

‘Ovo je treći dan kako oni borave ovdje, a uz pomoć Telemacha smo organizirali obuke i prakse u raznim preduzećima, kao i posjete prirodnim i društvenim ljepotama Bosne i Hercegovine”, kazala je Bogdanović.

Više detalja u nastavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.