Novi dan: Gosti su Halilović, Krčmarević, ef. Alić…

Vijesti 13. jun 201813:48 > 13:51
N1

U inostranstvu živi više od milion i šesto hiljada građana porijeklom iz BiH. Zajedno s potomcima ovaj broj dostiže dva miliona ljudi. Hariz Halilović, predstavnik bh. dijaspore u Melbournu govori o značaju dijaspore za BIH, ali i dugogodišnjim zahtjevima dijaspore od BIH.

Rast cijena goriva u Federaciji BiH biće zaustavljen. Od sutra moguće očekivati i postupno smanjenje cijena goriva na benzinskim pumpama, najavio je ovo u Mostaru federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović. Pratimo ovu priču. Ovog jutra uživo smo i na izložbi trkaćih automobila na Trgu Djece Sarajeva.

Danas je počela najveća sportska smotra na svijetu,Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. O prvenstvu, fudbalskoj groznici koja će tresti svijet narednih mjesec dana za Novi dan govori bivši trener Apolona, Anartozisa, mlade reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević. Sada novi trener FK Željezničar.

Sutra je Bajram, jedan od najvećih muslimanskih praznika. Centralna bajramska svečanost biće održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji. O radostima nastupajućeg Bajrama i svetom mjesecu Ramazanu razgovaramo sa Resulom ef. Alićem. Najavljujemo i bajramski koncert u Dvorani Mirza Delibašić, prvi dan Bajrama u 8h.

Vodimo vas na jedno od omiljenih mjesta banjalučana. Plažu na kojoj se topla voda izvora miješa sa hladnim Vrbasom. Ova plaža smještena je na pet kilometara od centra Banjaluke, u podnožju Banj brda, na samom izlazu Vrbasa iz kotline. Naselje u kojem se nalazi je najstarija gradska četvrt, a mnogi smatraju da je Banjaluka upravo po tom mjestu dobila ime, zbog velikog broja banja. Jutros smo na banjalučkoj atrakciji plaži Vrućica.

Za komentar najzanimljivijih novinskih naslova ovog jutra zadužena prof. Valida Rapovac Nikšić – Fakultet političkih nauka Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.