Dan uživo: Gosti su Mirko Šarović i Ahmed Husagić

Vijesti 13. jun 201815:18 > 15:24
N1

Danas u Danu uživo pogledajte:

“Ono što pada u oči jeste da prilikom svakog povećanja cijene goriva imamo dogovaranje naftnog sektora i njihovih predstavnika o visini cijene goriva, što asocira da postoji neka vrsta dogovora. Vrijedi to ispitati”, smatra ministar vanjske trgovine i ekononskih odnosa BiH Mirko Šarović. Danas je gost “Dana Uživo”, osim o gorivu razgovaramo o bh. tržištu, izvozu uz BiH, cilljnim tržištima za robe iz BiH te predstojećim izborima u BiH.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz izjavio je da će Beč protjerati “nekolicinu” imama finansiranih iz inostranstva i zatvorit će sedam džamija u kampanji protiv “političkog islama.” Odluka je donesena nakon istrage fotografija napravljenih u austrijskoj džamiji. O svemu danas razgovaramo sa Ahmedom Husagićem, visokopozicioniranim funkcionerom austrijskog SDP-a.

Ne znate gdje parkirati auto u Sarajevu, posebno u vrijeme velike saobraćajne gužve? Maturant 2. gimnazije Nedim Kujraković napravio je aplikaciju koja će olakšati svim vozačima da lakše pronađu parking i saznaju da li je besplatan, ili se naplaćuje. Nedim je danas sa nama!

Uživo smo u Vitezu i Banja Luci!

Saznajte kakvi su zaključci Utemeljiteljske skupština Udrueženja bosanskohercegovačkih Hrvata – Prsten u Bosni i Hercegovini kao i sastanka sa predsjednicima hrvatskih političkih stranaka u BiH koje su članice Hrvatskog narodnog sabora (HNS) a o opštim izborima, iz Viteza Slaviša Starčević.

Šta se krije iza vijesti da u BiH stiužu britanski vojnici – posljednje informacije donosi Snežana Mitrović iz Banja Luke!

Društvene mreže i bh svakodnevicu komentaršemo i sa glumicom Ivanom Vojinović koja nam otkriva svoje planove i projekte na kojima trenutno radi!

Dobar dan poželjet će vam Merima Šemić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.