Mamić: Postoji velika mogućnost da se uključim u bh. fudbal

Vijesti 13. jun 201820:21 > 21:07
N1

Ukoliko mi budu sigurnosni uvjeti takvi da mogu hodati po stadionima, onda postoji velika mogućnost da ću se ja na ovaj ili onaj način uključiti u fudbal, kazao je Zdravko Mamić večeras za N1 odgovarajući na pitanje o eventualnom profesionalnom angažmanu u Bosni i Hercegovini.

Naglasio je da ima prijatelje u bh. fudbalu i da će raditi ”ono što najviše voli”.

”Ja inače ovdje imam jako dobre relacije po BiH i ukoliko mi budu sigurnosni uvjeti takvi da mogu hodati po stadionima, onda postoji velika mogućnost da ću se ja na ovaj ili onaj način uključiti. Zato što ja imam bezbroj prijatelja u Nogometnom savezu i klubovima, nema grada gdje ja nemam prijatelje. Bavit ću se onim što najviše volim”, dodao je.

Da li njegov odlazak iz Hrvatske znači i kraj ere vladavine Dinama u hrvatskom fudbalu?

”Ne znam, ja se nadam da neće. Zato što u Dinamu postoje sposobni ljudi, jedan sustav koji je uređen. Ukoliko pitate u jednom kratkom vremenu, neće se ništa desiti. Postoji sustav. Jučer su se raspitivali neki klubovi kod mene za dvojicu igrače. Pitali su da li vrijede deset miliona eura. Dinamo će biti jači za 30-40 posto nego što je bio u prethodnoj sezoni”, poručio je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.