Bajram namaz klanjan širom Bosne i Hercegovine

Vijesti 15. jun 201806:41 > 06:45
Anadolija

Muslimani danas obilježavaju Ramazanski bajram, a centralna bajramska svečanost Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine održana je u Begovoj džamiji u Sarajevu.

Bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Sabah-namaz klanjan je u 04:30 sati nakon čega je do početka klanjanja bajram-namaza upriličen i prigodan bajramski program.

Bajram-namaz su vjernici klanjali i u 05:41h. Tradicionalno bajramsko čestitanje bit će održano u Kancelariji reisu-l-uleme od 9:30 do 12 sati.

Trebamo se prebrojati, presabrati, dozvati pameti i okrenuti jedni drugima. Ostat će pusti naši krajevi, a samo naše džamije će govoriti da smo nekada tu živjeli. Kako god bilo, mi smo jedni drugima najpreči. Teško onima koji u migrantskim redovima čekaju da drugi o njima odluče, a sami ne poduzimaju ništa”, poručio je Kavazović između ostalog u jutrošnjoj hutbi.

Kada je riječ o centralni svečanostima na nivou muftijstava IZ u BiH, muftijstva su uz najave centralnih bajramskih svečanosti najavila i održavanja pratećih aktivnosti.

Redakcija N1 čestita Bajram svim vjernicima muslimanima uz želje da nastupajuće dane provedu u miru i sreći sa svojim porodicama – Bajram Šerif Mubarek Olsun.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.