Dvije osobe uhapšenje zbog krijumčarenja ljudi u BiH

Vijesti 15. jun 201813:28 > 13:44
Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u srijedu su lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ''Krijumčarenje ljudi'', saopćeno je iz SIPA-e danas.

Kako je saopštenje iz SIPA-e, tog dana, u jutarnjim satima, policijski službenici policijske stanice Čapljina su obavijestili Agenciju da su na putu između Mostara i Čapljine zaustavili motorno vozilo marke Golf IV, u kojem se osim vozača i suvozača, inače državljana BiH, nalazi i četveročlana porodica iz Iraka; bračni par i dvoje maloljetne djece.

Budući da se radi o krivičnom djelu „Krijumčarenje ljudi”, o preduzetim aktivnostima obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je izdao usmenu Naredbu za poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti SIPA-e.

SIPA je u skladu sa naredbom navedene državljane BiH preuzela i dovela u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je dvoje punoljetnih iračkih državljana saslušano u svojstvu svjedoka u službenim prostorijama Službe za poslove sa strancima u Mostaru.
Po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak izvršen je pretres vozila kojim su prevožena krijumčarena lica, kao i pretres osumnjičenih lica, i tom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona, saopćeno je iz SIPA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.