Dizdarević – Avdibegović: Bez promjena po odlasku Konakovića

Vijesti 18. jun 201807:34 > 07:39
N1

Neira Dizdarević - Avdibegović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, kazala je jutros gostujući na N1 televiziji da ne vidi promjene u Kantonu nakon odlaska premijer Elmedina Konakovića kojeg je, podsjećamo, na funkciji naslijedio Adem Zolj.

Gošća N1 televizije rekla je da građanima Kantona Sarajevo nakon ove kadrovske promjene nije ni bolje ni gore. Ona je u Novom danu govorila i u načinu svog rada u Skupštini te svojoj najvećoj pobjedi – poboljšanju uvjeta a majke na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Ne vidim neke promjene, ta razilaženja unutar SDA se dešavaju iz nekih drugih razloga, a ne iz promjene idoelogije. S moje tačke gledišta, zaista nema nikakvih pomaka, niti koraka unazad. Građanima Kantona Sarajeva nije ni bolje ni gore. To je apsolutno jedna ista linija”, ocijenila je gošća Novog dana.

Dizdarević – Avdibegović kazala je da način njenog političkog djelovanja podrazumijeva direktni kontakt s građanima.

‘Smatram da svako u Skupštini treba naći način svoje borbe. U mojim pitanjima i inicijativama nećete naći politička prepucavanja. Naravno, sve inicijative su nastale u direktnom kontaktu s građanima”, potcrtala je ona.

Pitanja i inicijative, dodala je, nisu stvar statistike.

”Jako je važno ukazivati na neregularnosti, biti uporan i istrajan, ne postavljati inicijative zbog statistike već se truditi da unaprijedimo kvalitet života”.

Njena inicijativa da se poboljšaju uvjetima za majke koje borave na Pedijatrijskoj klinici uz djecu, izazvala je velik interes i brojne reakcije javnosti. Promjene su, na koncu, ipak stigle. Danas su uvjeti bolji.

‘Ako ljudi imaju priliku da vam se direktno jave, možete prepoznati šta boli neku populaciju. Majke pratilje u nehumanim uvjetima borave na Pedijatrijskoj klinici. Borave bukvalno na jednoj stolici koja je daleko neudobnija od onih na kojima sjedimo u Skupštini. Majke su bile prije primorane da podijele krevet s djetetom ukoliko je dijete malo. Ova inicijativa je prvi put prije više od godinu dana naišla na odbijanje, ali krajem 2017. imali smo rebalans budžeta gdje sam vidjela prostora da se može određena suma od 100.000 maraka usmjeriti u ovu svrhu. Nabavljeno je 50 kreveta koji su u skladu s prostornim kapacitetima u bolnicama. To je jedna priča na koju sam ponosna i koja je vjetar u leđa za dalji rad”, dodala je ona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.