MUP: Nova hapšenja u Sarajevu

Vijesti 18. jun 201811:20 > 11:24
N1/Ilustracija

Tokom jučerašnjeg dana, nekoliko osoba je lišeno slobode po raznim osnovama u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Tokom večernjih sati na području općine Stari Grad Sarajevo, osoba incijala S.D. lišena je slobode zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod osobe je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Na području općine Centar Sarajevo, osoba inicijala H.A. uhapšena je zbog ugrožavanja sigurnosti.

U večernjim satima, na osnovu potrage MUP-a RS, na području općine Novi Grad Sarajevo lišena je slobode osoba incijala A.S.

Na području Općine Ilidža, policijski službenici uhapsili su osobu incijala S.V. zbog krađe u proteklom periodu.

Iste večeri na području općine Centar Sarajevo, policija je lišila slobode osobu inicijala R.N., zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.Prilikom pretresa kod osobe je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Tokom popodneva, na području iste općine, osoba incijala B.A je lišena slobode istog krivičnog djela, saopćili su iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.