Čavić: Postrojiću vozni park Vlade

Vijesti 19. jun 201807:58 > 07:59
N1

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je u Banjaluci rekao da će NDP na izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH, uz podršku partnerskih stranaka, nastupiti na zajedničkoj listi sa Srpskom demokratskom strankom.

Izjavio je da je zadovoljan postignutim koalicionim sporazumima i trenutnim pozicioniranjem NDP-a u čitavoj Republici Srpskoj.

”Prema svim relevantim istraživanjima NDP stoji sasvim solidno i naš rejting se kreće između 4.5 i 5%, a po istim istraživanjima jako velike šanse za pobjedu imaju kandidati Saveza za promjene za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Čavić.

Predsjednik NDP-a je naglasio da, pobjedom Saveza za promjene i Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske, očekuje formiranje izvršne vlasti na čijem čelu će, najvjerovatnije, biti on kao novi predsjednik Vlade.

”Odmah će doći do povećanja penzija za 10%, a to praktično znači da će penzioneri imati 13. penziju. U prvih mjesec dana postrojiću vozni park Vlade Republike Srpske u Zalužanima da se vidi sa koliko i kakvih vozila se vozikaju ministri i obični službenici. Ovo sada prevazilazi svaku mjeru i oni se ponašaju kao službenici njemačkog Bundestaga, a ne male i ojađene Republike Srpske”, zaključio je Čavić.

NDP na ovim izborima pravi ozbiljan rezultat i realno očekivanje je sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je Čavić i dodao da će NDP sigurno biti faktor bez kojeg se neće moći formirati izvršna vlast u Republici Srpskoj.

Predsjedik NDP-a pisustvovao je druženju i zajedničkom praćenju meča Srbija – Kostarika, koje je organizovao Gradski odbor NDP-a Banjaluka u Majdanu, kod banjalučkog naselja Dragočaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.