Karajbić: Glasovi SDP-a nisu odlučivali

Vijesti 20. jun 201811:59 > 12:09
N1

Elvir Karajbić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH, kazao je da većina zastupnika iz kluba SDP-a nije bila na jučerašnjoj sjednici tako da ti glasovi nisu odlučivali o usvajanju izmjena Krivičnog zakona FBiH.

Ja ne znam da li se radi o slučaju presude, jer većina članova kluba SDP-a nije bila na toj sjednici. Poznato vam je da je bilo mnogo sastanaka oko ove današnje sjednice, tako da glasovi SDP-a nisu odlučivali o bilo čemu zato što iz SDP-a nije bio veliki broj glasova. Apsolutno ne znam da se zakon odnosi na slučaj presude o kojem se govori“, kazao je Karajbić.

Kazao je da je spomenuti zakon identičan kao Krivični zakon RH.

Zakon je u skladu prepisan iz Hrvatskog krivičnog zakona. Mi smo imali sastanke oko zakona o izbornim jedinicama, naši poslanici nisu bili većinom prisutni na sjednicama. Uzmite elektronski prikaz glasova i vidjećete kako je ko glasao. Ono što je prezentirano od predlagača jeste da je to prepisana odredba iz hrvatskog zakona koja je u skladu sa EU zakonodavstvom da mora postojati dar da bi trgovina uticajem bila krivično djelo“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.