Čavara, Špirić, Abdić, Ibišević i Marošević gosti Dana uživo

Vijesti 20. jun 201813:15 > 13:18
N1

I danas u emisiji "Dan uživo" o svim aktualnim temama i događajima.

U državnom Parlamentu oštru raspravu ponovo izazvala Platforma za mir. Zastupnici Parlamenta BiH danas bi trebali razmatrati izmjene zakona o akcizama, koje je predložio Savez za promjene. Naš gost je zastupnik SNSD-a Nikola Špirić.

Pratimo i današnju sjednicu Palramenta Federacije BiH. Hoće li na dnevni red doći razmatranja Prijedoga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH što traže šefovi zastupničkih klubova SDA, SBB-a, SDP-a i Demokratske fronte? Uživo smo na sjednici.

Koji je njegov stav o zakonu o izbornim jedinicama, izmjene Kaznenog zakona Federacije BiH, aktualna politička situacija, izbori teme su o kojima govori predsjedni kfederacije BiH Marinko Čavara.

I danas pratimo situaciju sa migrantskom krizom. Kako vlasti u Velikoj Kladuši tretiraju migrante i koji su im planovi? Odgovara Elvira Abdić-Jelenović, zastupnica u Općinskom vijeću.

Poznata australska firma u Varešu pronašla zlato, ulažu 10 miliona dolara!? Vijest je to koja je obišla regiju. Uživo smo na mjestu događahja, naš gost prvi čovjek Vareša Zdravko Marošević.

Svjetsko nogometno prvenstvo i dalje se orati sa velikom pozornošću, danas utakmice analizira Amer Čulić, novinar portala sportsport.ba; za N1 govori i bivši reprezentativac BiH Vedad Ibišević .

S nama je i Činčila bend, naši današnji glazbeni gosti. Kroz Dan uživo od 16:30 vodi Vas Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.