Ahmetović: Nisam lokalista, predstavljat ću sve građane RS

Vijesti 21. jun 201811:33 > 11:36
N1

Sadik Ahmetović, kandidat za funkciju potpredsjednika Republike Srpske ispred Nezavisnog bloka/Proevropskog bloka na današnjoj press konferenciji kazao je da ima najveće iskustvo od svih prethodnih kandidata koji su bili na toj funkciji.

“Hvala političkim subjektima koji su na kraju uspjeli završiti ovaj projekt koji je važan za BiH. Poznajem prilike u BiH, mislim da imam ponajveće iskustvo od prethodnih kandidata koji su bili na poziciji potpredsjednika RS iz reda Bošnjaka”.

“Bio sam poslanik u NSRS od 2002. do 2006. godine. Nikada nisam bio lokalista. U budućnosti ću pokušati i kao potpredsjednik RS-a predstavljati sve građane BiH, kako bi i predsjednik RS preuzeo obavezu da iza njega bude svaki građanin jednak u ovom dijelu BiH”, naveo je Ahmetović u obraćanju novinarima.

On je kazao da svaki nosilac funkcije u BiH mora imati takav pristup i da je to jedini mogući princip.

“Zbog iskustva mogu napraviti više od prethodnika, s obzirom na dobre unutrašnje političke konekcije koje imam. Imam jako dobre odnose u regionu sa ljudima koji su na značajnim pozicijama. Nikada nisam prekinuo dobre odnose sa nekim ljudima kojii imaju značajne pozicije u Briselu. To je moja prednost da riješimo krupna pitanja u RS kao što je bosanski jezik”, kazao je Ahmetović.

“Odavde poručujem i kažem, to pitanje ćemo riješiti i prestat će barijera između građana”, naveo je.

On je kazao da sva pitanja koja opterećuju odnose treba rješavati dijalogom te “uhvatiti se u posao koji znači bolji život”, naveo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.