Novi dan: Gosti su Bakir Sadović, Jasmin Ahić…

Vijesti 25. jun 201814:06 > 14:09
N1

O predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Turskoj i pobjedi AK partije i Recep Tayyip Erdogana, ovog jutra razgovaramo sa Bakirom Sadovićem, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Turskoj. Govorimo o procentima izlaznosti i politici Turske prema zemljama Balkana.

Ekipa Fakulteta kriminaliste, kriminologije i sigurnosnih studija vratila se sa ljetne škole u Makedoniji na temu migrantske krize u regionu. Svi akteri iz Makedonije i Bosne i Hercegovine bili su uključeni u sedmodnevni trening i obuku – službenici Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima, studenti i članovi nevladinih organizacija. O međunarodnoj razmjeni iskustva i stanju s migrantima u BiH razgovaramo s Jasminom Ahićem, sigurnosnim ekspertom.

Velma Šarić iz Centra za post-konflikta istraživanja ovog jutra naša je gošća. 27. juna počinje WARM festival u Sarajevu, a koji će ugostiti učesnike iz nekoliko zemalja svijeta i predstaviti njegovanje sjećanja i informacija o ratnim dešavanjima kroz umjetnički spektar filmova, izložbi ali i diskusija.

Mladi glumac Davor Sabo sa nama je u sarajevskom studiju. Govorimo o regionalnoj turneji predstave “jedvanosimsoboakalomistobo” i nagradama koje su nakon izvedbe uslijedile.

Društvene i političke aktuelnosti kroz naslovnice štampe ovog jutra komentarišemo sa Amelom Sačić iz instituta za razvoj mladih “KULT”. Govorimo i o zanimljivim projektima ovog instituta poput onog “Kafa sa kandidatima za Predsjedništvo BiH”.

26.06. međunarodni je dan borbe protiv zloupotrebe droge. Ovog jutra govorimo o tome kakvu ulogu imaju posebno obučavani psi MUP-a Kantona Sarajevo u akcijama potrage za narkoticima, sa nama u studiju Velić Elvir, instruktor za obuku pasa; i službenik MUP-a Kadrić Neir.

Donosimo i sportski komentar svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji.

S vama je ovog jutra Hana Sokolović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.