Bošković: Ovo je poruka protiv preglasavanja Hrvata

Vijesti 26. jun 201811:28 > 11:41
N1

Zastupnici Kluba HDZ-HSN u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH neće učestvovati na tematskoj sjednica ovog doma o temi  "Izazovi i perspektive Federacije BiH na evropskom putu". Planirano je da se na sjednici obrate i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Planirano je da se na sjednici obrfate, osim Edina Mušića i Tanje Fajon, šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, Nikola Lovrinović iz Parlamentarne skupštine BiH, direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović, direktor Ureda Vlade FBiH za Evropske integracije Vjekoslav Čamber i profesorica na Fakultetu političkih nauka Nedžma Džananović Miraščija.

 Mladen Bošković, zastupnik HDZ-a BiH, kazao je uoči tematske sjednice da je današnji razgovor bio iskren i otvoren.

“Razgovor je bio iskren, otvoren i govorili smo o temama koje tište Evropu, ali i BiH. U BiH imamo silnih problema, ali u razgovoru i dogovoru oni su za rješavanje. Ovdje sam izašao da kažem da Klub Hrvata u Zastupničkom domu neće nazočiti ovoj tematskoj sjednici, ne zato što Hrvati nisu operedijeljeni za EU, što nisu opredijeljeni za NATO, već zato što Hrvati na ovaj način žele poslati poruku da preglasavanje koje se desilo na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma, kada se bez ijednog glasa Hrvatice i Hrvata donio Zakon o izbornim jedinicama i onoga što sve slijedi“, kazao je Bošković.

“Stoga, molim za uvažavanje sve vas i naše prijatelje iz Evrope da shvate da ovo nije naša poruka protiv evropske zajednice, protiv NATO. Ovo je poruka protiv preglasavanja Hrvata u Zastupničkom domu”, naveo je on. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.