Bećirović: Turska u svim prioritetima ima posebno mjesto

Vijesti 26. jun 201814:37 > 14:42
SDP BiH

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, sastao se danas sa Haldunom Kocom, ambasadorom Republike Turske u BiH, s kojim je razgovarao o sveukupnoj saradnji dvije zemlje.

“Bosna i Hercegovina i Turska imaju snažne političke, ekonomske, kulturne, društvene i druge veze, istkane davno, potvrđene u nedavnoj prošlosti i naglašene posljednjih godina. Zato je obostrana potreba i interes dvije države, i naroda koji žive u njima, da se ti odnosi dalje razvijaju i unapređuju uz poštivanje ravnopravnosti i specifičnosti svake od država. Turska je najsnažniji vojni, politički i ekonomski faktor u našoj regiji i zemlja sa ogromnim potencijalima“, kazao je Bećirović, prenose iz Socijademokratske partije (SDP) BiH.

Dodao je da je Turska pri tome uvijek pokazivala dobronamjernost prema BiH, na isti način se odnosila prema svim njenim građanima i narodima, njegovala specifične kulturne veze sa bošnjačkim narodom, te snažno doprinosila miru i stabilnosti, te da je bila i ostaje pouzdan prijatelj BiH.

“U mom izbornom programu, pored NATO i EU integracija, regionalna saradnja je važan prioritet BiH, a država Turska u svim prioritetima ima posebno mjesto. Zato treba nastaviti jačati ekonomske i sve druge prijateljske odnose sa Republikom Turskom“, naglasio je Bećirović na sastanku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.