U Novom danu Ismir Jusko, Isma Stanić…

Vijesti 26. jun 201815:11 > 15:16
N1

U Novom danu sutra ujutro gledajte:

Uoči summita 16+1 u Sofiji gost Novog dana je ministar saobraćaja i komunikacija BiH, Ismir Jusko. Šta BiH može očekivati od summita na kome je glavni investitor Kina? Šta se očekuje od predstojeće posjete komesarke EU za transport Violete Bulc? Koji su najvažniji projekti iz Transportne zajednice? Hoće li izgradnja mosta kod Gradiške početi na vrijeme, te koji je sljedeći potez BiH kada je u pitanju Pelješki most? Naše teme su i IT sektor, kontrola bh neba, jeftinij roming.

Koliko bh. dijaspora doprinosi i može doprinijeti ekonomiji matične zemlje? Šta je Bosni i Hercegovini dijaspora danas? Uoči dvodnevne konferencije u Bihaću, u Novom danu o dijaspori razgovaramo sa Ismom Stanić, iz sektora za iseljeništvo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice.

Koje su vodeće i najbolje kompanije u BiH? Kako se u oštroj biznis konkurenciji izdvojiti kao najuspješniji? Koji kriterij je najteže zadovoljiti? Kako od 800 kompanija izabrati ”100 najvećih”? O kriterijima, izboru i ekonomiji razgovaramo sa predstavnicima Spoljnotrgovinske komore BiH i Poslovnih novina, koji će u septembru najbolje izabrati i nagraditi.

U 9 sati u At Mejdanu biće upriličen ispraćaj konjanika Konjičkog kluba „Hidalgo“ na vjersku manifestaciju „508. Dani Ajvatovice“. Ajvatovica je najveće dovište muslimana u Evropi i jedno od najstarijih u Bosni i Hercegovini. Kako će konjanici biti ispraćeni, kakva je tradicija i običaji na polasku, saznajte uživo u Novom danu.

Kompanija “Telemach” obnovila je ugovor s Košarkaškim savezom BiH, i tako doprinijela pripremama muške U18 reprezentacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Letoniji. O saradnji, pripremama za Evropsko prvenstvo i društveno odgovornom poslovanju, mladi košarkaši i direktor marketinga Telemacha ovoga jutra govore za Novi dan.

I danas govorimo o Mundijalu. Posljednje odigrane i najavljene utakmice, kombinatorika za prolazak u osminu finala, najatraktivniji potezi navijača, te funkcionisanje i upotreba VAR tehnologije, teme su o kojima govori Adis Hadžić, sportski komentator i novinar.

Dnevnu štampu listamo i društveno-političku svakodnevicu komentarišemo sa Dejanom Kerletom, bivšim novinarom i profesorom književnosti.

Svoj dan počnite uz Novi dan N1 televizije. Dobro jutro će vam poželjeti Ivana Crnogorac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.