Rijaset IZ u BiH o planu suprostavljanja kockanju

Vijesti 28. jun 201815:45 > 15:49
N1

"Pošast kockanja te plan aktivnosti Islamske zajednice s ciljem suprotstavljanja tom društvenom problemu" bila je jedna od tema sjednice Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je održana pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Imenovan je koordinator za organizaciju takmičenja iz Kur'ana Časnog i dana saglasnost za imenovanje rukovodioca službe za vjerske poslove i službe za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove u Muftijstvu zeničkom.

Na sjednici se raspravljalo o podjeli sredstava prikupljenih od fidje, te je zaključeno da je potrebno donijeti fetvu kojom će se osigurati da se ta sredstva troše samo za namjenu koja je definisana šerijatom.

Data je saglasnost na izmjene i dopune Nastavnog plana i programa FIN-a, te saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta Studentskog centra Islamske zajednice u BiH i saglasnost na odluku UO Studentskog centra Islamske zajednice o raspisivanju konkursa za prijem studenata u studentski dom.

Data je saglasnost na okvirni školski kalendar za medrese Islamske zajednice i Bošnjačku gimnaziju za školsku 2018/2019. godinu.

Donesena je i odluka o formiranju džemata Enschede u Holandiji i izdvojena sredstva za podršku izgradnje medrese u Tutinu.

Rijaset je donio i više drugih odluka iz svoje nadležnosti te rješavao radno-pravni status uposlenika u zajednici, među kojima je i imenovanje člana Izvršnog odbora Međureligijskog vijeća u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.