Načelnik Neuma pozvao bh. građane: Dođite!

Vijesti 30. jun 201810:49 > 11:03
N1

Načelnik Općine Neum Živko Matuško pozvao je jutros građane Bosne i Hercegovine da dođu u jedini bh. grad na obali uz poruku da je ovaj grad ''možda bolji od drugih susjednih mjesta''.

On je u razgovoru za N1 rekao Neum bilježi sve više gostiju.

”Kako vidite, Neum kao turističko mjesto, broj turista je sve veći i veći u odnosu na prethodne godine, Neum sada ima i predsezonu i sezonu. To nas raduje. Kao turističko mjesto i izlaz BiH na more, vidimo da ima sve više gostiju. U turističkoj sezoni, Neum prima maltene maksimalan broj gostiju”, rekao je Matuško.

U nekoliko proteklih mjeseci najveći broj gostiju dolazio je iz inostranstva.

”Većinom su strani gosti i to nas raduje. Imamo Belgijance, Holanđane, Francuze, Poljake. Sve više je stranih gostiju. Mi se dosta dobro ugledamo na naše susjede. Vidimo da je Neum svake godine sve ljepši i ljepši. Nije Neum samo na moru, idemo i prema zaleđu, bogatstvo naše prirode, kulture i svih naših običaja”, naglasio je načelnik Neuma.

O gradnji Pelješkog mosta…

”Gradnja mosta, druga država povezuje jug Hrvatske, mostovi povezuju ljude”.

Problemi s kojima se građani Neuma susreću…

”Problema ne bi trebalo da bude, probleme treba rješavati. Prometna povezanost je jedan od problema, ali i na tome se radi. Kako vidimo, infrastruktura, i tu smo primjer, nikada se nije više gradilo”.

Poziv Bosancima i Hercegovcima da dođu u jedini bh. grad na Jadranu…

”Pozivam naše goste iz unutrašnjosti da dođu u Neum, mislim da je Neum možda bolji od drugih susjednih mjesta”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.