Oduzeta četiri taksi vozila zbog krijumčarenja migranata

Vijesti 03. jul 201815:13 > 15:16
SIPA

Policijski službenici Državne agencija za istrage i zaštitu su jučer, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na području Tuzle izvršili privremeno oduzimanje predmeta u sklopu operativne akcije kodnog naziva „Istok“, usmjerene protiv krijumčarenja ljudi.

Iz SIPA-e navode da za četiri zaposlenika taksi preduzeća iz Tuzle postoje osnovi sumnje da su dana 2. 7. 2018. godine u jutranjim satima, sa područja opštine Zvornik, iz mjesta Roćević preuzeli i prevezli 15 migranata, državljana Pakistana, na područje Tuzlanskog kantona. Nakon kontole koju su izvršili policijski službenici na području Tuzlanskog kantona, tačnije opštine Teočak, pomenuti migranti su predati Službi za poslove sa strancima, RC Tuzla.

U skladu sa članom 66. KZ BiH izvršeno je privremeno oduzimanje četri putnička motorna vozila, vlasništvo navedenog taksi preduzeća i četiri mobilna telefonska aparata sa SIM karticama, koje su osumnjičene osobe koristile, a isti su ispitani u svojstvu osumnjičenih.

Akcija „Istok“ je realizovana po Usmenoj naredbi tužioca, pod nadzorom postupajuće tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.