U Novom danu Pane Škrbić, Nihad Kreševljaković…

Vijesti 03. jul 201815:26 > 15:27
N1

U Novom danu gledajte:

Sarajevo će za dva dana biti centar BiH, evropskog i svjetskog biznisa. Sve je spremno za proglašenje najboljih evropskih menadžera i ličnosti godine. Zemlja partner ovogodišnjih ,,Sarajevskih privrednih susreta’’, je Makedonija. Makedonski premijer Zoran Zaev, premijer Bugarske Bojko Borisov, uspješni privrednici i pojedinci iz svijeta biznisa, te zvijezde iz show biznisa dolaze u Sarajevo! Za sve je odgovoran Pane Škrbić, i o tome govori za Novi dan.

Zašto je u kratkom vremenskom periodu promijenio politički dres i nakon DF-a postao član SDPa BiH? O aktuelnoj političkoj situaciji, položaju mladih za Novi dan govori Denis Challenger, sada vijećnik u sarajevskoj opštini Centar.

Kako kroz umjetnost pamtiti događaje iz prošlosti, opominjati na deformitete u društvu, mijenjati ljude i život na bolje? O projektu Modul memorije, saradnji sa fotografom Ronom Havivom, projektima koji su svjedok jednog vremena, za Novi dan govori direktor Modula memorije i festivala ”Mess”, Nihad Kreševljaković.

U Sarajevu počinje Internacionani književni festival Bookstan. Centralna tema biće Borders and Boundaries. O Bookstanu razgovaramo sa Kristinom Ljevak, portparolkom festivala.

Šta će ove godine ponuditi festival « Baščaršijske noći », koji se tradicionalno održava u julu? Kakav je program i ko su umjetnici koji će obogatiti kulturnu scenu u Sarajevu? Za Novi dan govori Goran Rašić.

O suđenju na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, upotrebi VAR tehnologije, prednostima i manama za Novi dan govori fudbalski sudija Salem Prolić.

Društveno-političku svakodnevicu kroz naslovnice novina danas komentariše Mersiha Drinjaković, urednica magazina ”Gracija”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.