Škrbić: Nagrada "Evropski najmenadžer" se ne kupuje

Vijesti 04. jul 201810:04 > 10:18
N1

U Sarajevu je sve spremno za 38. Ceremoniju proglašenja najboljih evropskih menadžera i ličnosti. Sarajevo će sutra biti centar bh, evropskog i svjetskog biznisa. Osim dodjele nagrada, tu su i sarajevski prvredni susreti. Glavni "krivac" za ove manifestacije je Pane Škrbić, predsjednik organizacionog odbora nagrade ''Evropski najmenadžer''.

Škrbić  je kazao da je ovo je 38. dodjela nagrada i da je protokol svih godina do sada isti.

“Mi u Banjaluci imamo dodjelu nagrade za Bosnu i Hercegovinu zadnjih petnaestak godina. Od početka je nagrada Evropska, za region srednje i jugoistočne Evrope u Sarajevu i onda kada se to sve sabere dođe se do broja 38. Protokol svih godina do sada je isti”, kazao je Škrbić.

Oko 2 hiljade nominovanih menadžera ove godine, šta je potrebno da neko dobije nagradu evropski najmenadžer i ličnost godine?

Ova nagrada se ne kupuje i ne prodaje već zaslužuje radom i rezultatima rada. Mi imamo tri grupe dobitnika nagrada, mali, srednji i veliki biznis. Ove godine imamo dva dobitnika nagrada za ličnost godine, ujutro će na business forumu nagradu dobiti Premijer Bugarske Bojko Borisov, poznato je koliko je pomogao Bosni i Hercegovini i regionu, a navečer će nagradu dobiti heroj našeg vremena Zoran Zaev koji je nakon 27 godina napravio dogovor sa grcima da Makedonija dobije svoje ime.

Zemlja partner je Makedonija, dolaze brojne delegacije i državnici?

Kada je Makednija u pitanju, na čelu te delegacije je Premijer Zaev, a uz njega je Predsjednik Privredne komore Makedonije Branko Azeskii. Vodiće se razgovori oko ulaganja, proizvodnje…

Brojne zvijezde show biznisa će prisustvovati?

Ekskluzivno za N1 otkrivam da će Lepa Brena biti gost i dobitnik. Ona je jako skromna, čovjek dok je ne upozna ne može da vjeruje da je to tako. Bit će na business forumu, bit će na druženju ali i na dodjeli nagrada. Ona je najbolji predstavnik show biznisa.

“Šest osoba će dobiti nagradu za životno djelo, samo upornošću, znanjem i hrijenjem se može jako puno toga napraviti. Kod svih njih šest je karakteristično da su počeli iz garaže”, zaključio je Škrbić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.