Pročitajte naredbu o istrazi zbog ubistva Davida Dragičevića

Vijesti 04. jul 201813:43 > 13:46
N1

Okružno javno Tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage "protiv više osoba zbog ubistva Davida Dragičevića".

U Naredbi su spomenti detalji na kojima je bazirana istraga u slučaju smrti Davida Dragičevića.

18. marta 2018. oko 4 sata ujutro u banjalučkoj ulici Velibora Janjetovića Janje kod broja 27, više osoba je verbalno, bijesnim i histeričnim glasom napalo Davida Dragičevića, upućujući mu prijetnje, te su ga fizički napali pa je Dragičević, navodi se, između ostalog u naredbi koju potpisuje tužilac Dalibor Vrećo.

Usljed napada i verbalnih prijetnji plašeći se za svoj život bježao od izvršilaca i pao niz strmu obalu rijeku Crkvine visine oko 4,5 metra ili su ga izvršioci sa obale gurnuli u rijeku, da bi u kratkom vremenskom periodu nakon dospjeća u vodu kod Davida Dragičevića nastupila smrt usljed utopljenja u vodi, stoji u naredbi koju možete pročitati ispod.

 Inače, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je danas na konferenciji za medije kazao da je MUP dobio navedenu naredbu od Tužilaštva.

“MUP je dobio naredbu od Okružnog tužilaštva o provođenju istrage. Ovo ruši sve konstrukcije. U naredbi piše da je došlo do određenih verbalnih dešavanja koja još uvijek nisu istražena, a biće predmet istrage. David Dragičević je bježao od izvršilaca i pao u rijeku Crkvinu ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku Crkvinu”, kazao je Lukač.

Dalje, vidjećete u naredebi na koji način je opisano i kako su nastale povrede. Tim stručnjaka iz Zagreba je kazao da su povrede nastale najvjerovatnije padom u rijeku Crkvinu. Sve povrede u lake tjelesne povrede koje nisu mogle uzrokovati smrt. Ono što je najbitnije da su sve konstrukcije koje su pravljene o tome da je otet, prebijen, maltretiran, silovan i sve druge morbidne konstrukcije koje su rađene.. Jučer ste čuli čak za sinove predsjednice Vlade, samo zato što je kandidat za predsjednicu. Sve te konstrukcije koje su pravili blogeri poput Vaskovića, Radovanović i koje je prihvatio Davor Dragičević i iznosio na trgu Krajine se sada potvrdilo da nisu tačne. Smrt Davida je nastupila na ovom mjestu, vidi se na zadnjoj kameri koja ga je snimila. Sve što se desilo, desilo se tu. 18. marta se desio taj slučaj kada je David Dragičević na još uvijek nepoznat način završio u rijeci Crkvini“, dodao je Lukač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.