Ministar odbrane Turske Nurettin Canikli u posjeti BiH

Vijesti 04. jul 201814:13 > 14:17
N1

Ministar odbrane Republike Turske Nurettin Canikli sastankom sa ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš zvanično je počeo posjetu Bosni i Hercegovini.

Na platou ispred Doma OSBiH priređen je svečani doček delegacije Republike Turske nakon čega je počeo zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane i OSBiH i Ministarstva odbrane Turske.

U sklopu posjete, u poslijepodnevnim satima, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović primit će ministra odbrane Turske Nurettina Caniklija.

N1

Ranije danas turski ministar je posjetio i položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu. Ministrica odbrane BiH je rekla da je pomoć Turske, svakodnevna, kada je u pitanju lobiranje za BiH za aktiviranje MAP-a, dok je turski ministar odbrane istakao kako je danas s delegacijama iz BiH imao jedan vrlo konstruktivan i plodonosan sastanak, te kako vjeruje da će saradnja dviju zemalja biti još jača, na čemu, kako je rekao, ulaže velike napore i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.