Savez za promjene: Mladen Ivanić to nikad neće dozvoliti

Vijesti 05. jul 201815:15 > 15:18
PIXSELL/Samir Yordamoviç

Savez za promjene je usaglašen oko činjenice da članstvo u NATO nije moguće dok je na snazi Deklaracija Srbije o vojnoj neutralnosti. Svaki srpski političar koji bi glasao za NATO, dok Srbija ne bi ušla u NATO bi podjelio srpski narod. Mladen Ivanić kao sadašnji, a i budući član Predsjedništva BiH to nikad neće dozvoliti, saopćeno je iz SzP.

“Republika Srpska raspolaže mehanizmima da spriječi da dođe do ulaska u NATO protiv njene volje i to u slučaju ako bi došlo do preglasavanja iskoristila bi pravo zaštite vitalnog nacionalnog interesa, sazvala Narodnu Skupštinu Republike Srpske i odbila ulazak u NATO. Upravo tri mjeseca nakon što je Srbija donijela Deklaraciju o neutralnosti, predsjedavajući  Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u junu 2009. godine formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP)”, navode iz Saveza za promjene.

“Stvarna istina o putu BiH u NATO je upravo u činjenici da su na svim dokumentima koji se tiču NATO-a potpisi prvih saradnika Milorada Dodika iz SNSD-a: Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića. Upravo je SNSD bio taj koji je napravio prve korake BiH i Srpske prema NATO-u i potpisao dokumnte koji su navedeni u nastavku na osnovu Deklaracije koju je donijela ova partija, a koja NATO definiše kao strateški cilj”, stoji u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.