Izetbegović: Pacijent je prioritet u KCUS-u

Vijesti 05. jul 201815:35 > 15:56
KCUS

Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KCUS dobila je tri nova sofisticirana aparata, vrijednosti 170.000KM, saopćeno je danas sa KCUS-a.

Riječ je o savremenim aparatima koji se koriste za terapiju teških neuroloških, lokomotornih i povreda i oboljenja kičmenog stuba, kao i u neinvazivnoj i bezbolnoj metodi magnetne terapije.

Prema riječima šefice Klinike, prof.dr.Narcise Vavra – Hadžiahmetović , ovo je prva značajna nabavka opreme, od početka rada Klinike na lokalitetu Koševo.

“Zahvaljujući podršci i razumijevanju menadžmenta KCUS i generalne direktorice, naši pacijenti od sada će imati vrhunsku uslugu, kakva se pruža u velikim svjetskim centrima. Aparati će omogućiti neuporedivo kvalitetnije liječenje, u odnosu na sve prethodne godine, te znatno olakšati rad našim uposlenicima”, izjavila je prof.dr.- Vavra – Hadžiahmetović.

Ona pojašnjava da se aparat za neurorehabilitaciju i lokomotorne povrede koristi za jačanje mišića, razvoj koordinacije, stabilizacije i propriocepcije.

Programi propriocepcije do sada su se obavljali na zastarjelom i znatno neučinkovitijem aparatu. Korištenjem novog aparata mnogo bolje i brže ćemo jačati mišićni i koštani sistem kod naših bolesnika. Drugi aparat je terapijski i trakcioni sistem, koji se koristi za liječenje povreda ili bolesti kičmenog stuba. Ovakvim pacijentima neophodno je provesti konzervativni tretman. Zahvaljujući novom aparatu skratićemo proces rehabilitacije, te eventualno izbjeći operativne zahvate, čime direktno utičemo i na smanjenje materijalnih troškova pacijenata“, navela je prof.dr.Vavra – Hadžiahmetović.

Treći nabaljeni aparat koristi se za funkcionalnu magnetnu stimulaciju, koji predstavlja bezbolnu i neinvazivnu metodu magnetne terapije. On omogućava stimulaciju dubokih mišićnih struktura, bez direktnog dodira.

Glavna sestra Klinike, Safeta Beglerović, DMS, ističe da su preseljenjem Klinike u nove prostorije, u zgradu Klinike za ortopediju i traumatologiju, vidno poboljšani uvjeti boravka pacijenata.

„Bolesničke sobe su moderno opremljene, prostrane i svjetle. Pozitivne promjene su vidne, kako u pogledu uvjeta boravka naših pacijenata, tako i u pogledu općeg radnog ambijenta. Zahvalni smo što, nakon dugog niza godina, imamo podršku i razumijevanje menadžmenta“ – navela je Beglerović.

Generalna direktorica KCUS, prof.dr. Sebija Izetbegović, istakla je da se u KCUS strategijski vrši nabavka nove opreme i aparata, što ranije nije bio slučaj.

Pacijenti su prioritet u KCUS. To dokazujemo svakim danom, predanim radom i činjenicom da smo u samo dvije godine postali prepoznatljivi po kvaliteti i vrhunskim uslugama. Uspjeli smo riješiti sve goruće probleme, naslijeđene od prethodnog menadžmenta. Aparati koje smo nabavili za Kliniku za fizijatriju nikada nisu zanavljani. Riječ je o aparatima najnovije tehnologije. Mi ispunjavamo naša obećanja“, izjavila je prof.dr.Izetbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.