Porodica bebe nestale u Hadžićima: Šok, nevjerica, tuga

N1

Nakon što je prijavljena otmica tek rođene bebe, pokrenuta je opsežna policijska potraga u Hadžićima. Svjedoci tvrde da je dijete otela žena u bijelom, sa maskom.

U 14:20 sati majka desetodnevne bebe prijavila je nestanak u ulici Igmanska na broju 9. Policija je ubrzo izašla na teren, ali od djeteta ni traga ni glasa, samo izjave svjedoka o nepoznatoj ženi u bijelom koja se kretala između zgrada.

“Ovdje sam sjedila, ta žena kada je prošla tamo u bijelom mantilu, povezana maramom, otišla putem prema tamo, i ja dalje ništa ne znam”, priča nam svjedokinja.

U Igmanskoj ulici šok. Komšije, rodbina i prijatelji okupili su se, čekaju, kažu neku vijest.

“Svi ga tražimo, ja sam tetak. Djeteta nema, ako neko nešto zna neka kaže. Ovdje niko ne zna, ni policija”, kaže tetak novorođenčeta.

Policija je uzela izjave onih koji su danas bili prisutni u blizini mjesta događaja, i koji su vidjeli “ženu u bijelom”. Ekipa N1 je na terenu zatekla oca bebe Kenana Ismailovskog koji pred kamere nije želio. Majka bebe stare deset dana u tom trenutku, prema riječima okupljenih, bila je u policiji radi saslušanja.

“To mi je kćerka, što joj je dijete. Preživjela sam šok. Došla sam kada je dijete odneseno i nemam pojma ni o čemu”, kaže majka Lejle Ismailovski, te dodaje da se nada da joj je kćer dobro.

Mjesto događaja, stan u kome se beba, prema prijavi majke, nalazila – zapečačeno je. Policija obezbjeđuje mjesto. Iz MUP-a KS samo informacija da su policajci na terenu, i da više informacija, zbog istrage ne mogu davati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.