Slučaj otmice bebe: Kako je locirana osumnjičena osoba?

N1

Ženska osoba inicijala M.D. osumnjičena da je u četvrtak u Hadžićima otela bebu, večeras bi trebala da se u Tužilaštvu KS izjasni o počinjenom krivičnom djelu. Beba je pronađena u hostelu u Sarajevu.

Juče, oko podne u Hadžiće, Igmansku ulicu stiže nepoznata žena. Sa maskom na licu, trakom oko glave, u odjelu patronažne sestre. Sjedi preko puta zgrade u kojoj stanuje porodica Ismailovski, te se raspituje za nju.

“Šta bih pomislila na tu ženu? Doktorica, sestra, nekome pošla da pomogne, šta? Da dijete uzme?”, pita se jedan mještanin.

Majka Lejla, prima poziv, navodno iz bolnice, a onda i da prijavi bebu. Odlazi, a dječaka starog deset dana ostavlja sa tetkom. Lažna patronažna sestra, na prevaru, u kupatilo zaključava tetku, a zatim odnosi bebu.

“Osumnjičena je za krivično djelo oduzimanja djeteta. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičena će biti predata Tužilaštvu na dalje postupanje”, kaže glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Azra Bavčić.

Majka Lejla, otac Kenan, prijatelji, mještani Igmanske ulice u šoku. Sinoć poslije 22 časa, ipak stiže dobra vijest. Dječak je pronađen, živ i zdrav.

Jučer oko pet časova žena inicijala M.D. sa bebom je stigla u hostel Ferijalac gdje se prijavila i odsjela. Pet sati kasnije stigla je policija gdje je pronašla i ženu i bebu.

M.D. nije bila naoružana, ni agresivna. Pronašla ju je OBA locirajući njen telefon. Veliki broj policajaca, tužilaca Tužilaštva KS, pripadnika OBA-e učestvovalo je u ovoj akciji. Nezvanično, osumnjičena je u prethodnom periodu glumila trudnoću, porodicu Ismailovski je primijetila na Kliničkom centru, te odlučila da dječaka predstavi kao svog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.