Tadić: U narednom periodu neće biti montiranih optužnica

Vijesti 09. jul 201816:23 > 16:25
N1

Jedna od tačaka redovne sjednice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine bila je i prezentacija i razmatranje izvještaja o radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Izvještaj o radu ove institucije članovima Savjeta prezentovala je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH.
Gordana Tadić istakla je pozitivne statističke rezultate rada rekavši da je u 2017. godini podignuto 187 optužnica protiv 366 osoba, da je kvalitet rada 93,58 odsto, a kolektivna ostvarena norma 136,42 odsto.

“Želim samo da kažem da u narednom periodu, a i u periodu otkako sam ja preuzela Tužilaštvo BiH nije bilo niti će biti montiranih optužnica. Mi se sada nalazimo pred Opšte izbore i neka građani odluče o sudbini ove zemlje”, izjavila je Gordana Tadić novinarima nakon što je prezentovala izvještaj članovima VSTS BiH.

Inače, Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine ranije je tokom dana na novi mandat od četiri godine ponovo izabrao Milana Tegeltiju za predsjednika VSTS-a BiH.

Tegeltija je izabran sa 13 glasova “za” i jednim “protiv” – tajnim glasanjem 14 prisutnih članova Savjeta. Za nove potpredsjednike Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH izabrane su dosadašnje potpredsjednice – Ružica Jukić, sa 13 glasova “za” i Jadranka Lokmić-Misirača, sa 12 glasova “za”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.