Blagić se obratio javnosti nakon saslušanja u MUP RS

Vijesti 09. jul 201817:27 > 17:32
N1

Nakon što ga je policija danas u Banjaluci saslušala zbog, kako je policija navela, prijetnji novinarima RTRS, Stefan Blagić iz organizacije "Restart Srpska" se putem Facebooka obratio javnosti.

U video obraćanju je Blagić objasnio zašto se ovrnuo na rad novinara RTRS.

“Upravo smo izašli sa saslušanja. Krivičnu prijavu protiv mene su podnijeli novinari RTRS-a. Komentar na društvenoj mreži je logična posljedica sramnog pisanja i protivzakonitog objavljivanja ličnih podataka od strane RTRS-a”, rekao je.

Blagić se potom upitao zašto je na slobodi ako predstavlja opasnost.

“Ukoliko je Stefan Blagić osoba s kriminalnim dosjeom, postavlja se pitanje šta on uopšte radi na slobodi i zašto ga Banjalučani svaki dan na ulici susreću. Uvažavajući tu činjenicu da sam bezbjednosna prijetnja, sasvim je logično dobronamjerno upozoriti ljude koji strahuju da se pripaze od mene. Ne radi se o bilo kakvom ugrožavanju lične bezbjednosti, već procjeni sopstvenog i potencijalno lošeg uticaja, te neprijatnosti koja može proizaći iz kontakta sa licima koja strahuju da sam ja još uvijek na slobodi”, naglasio je.

Obratio se i Dragan Tolimir, advokat Blagića ukazavši da je riječ o “klasično režiranom postupku”.

“Ovaj postupak je primjer klasično režiranog postupka koji ima za cilj zastrašivanje lica kao što je Stefan i koji ima za cilj da spriječi slobodno izražavanje mišljenja. Očito je da novinari RTRS-a koji su podnijeli ovu prijavu ne trpe bilo kakvu kritiku na svoj račun i zbog toga su podnijeli prijavu”, kazao je Tolimir.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.