Mostar: Bez javnog gledanja utakmice zbog Dana žalosti

Vijesti 10. jul 201814:20 > 14:24
N1

HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska - Engleska koje se trebalo održati sutra u srijedu 11. srpnja navodi se u saopštenju Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“S obzirom na iznimno veliku zainteresiranost javnosti u Mostaru za praćenje utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Hrvatske i Engleske izvješćujemo kako zbog proglašenja Dana žalosti na obljetnicu tragedije u Srebrenici, 11. srpnja 2018. godine, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu prometa na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta.

Uvažavajući zakonsku obvezu poštovanja i ponašanja na Dan žalosti, odavanja počasti svim žrtvama Domovinskog rata u BiH i ratnim tragedijama, HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska – Engleska koje se trebalo održati sutra u srijedu 11. srpnja.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja Dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove.

Vjerujemo kako će sutra biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti ali također uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti, te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe.

Zajedno bodrimo naše Vatrene do pobjede s vjerom da ćemo ih opet zajedno bodriti i u nedjelju”, piše u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.