U Novom danu Nedžad Korajlić, Faruk Zametica…

Vijesti 11. jul 201815:02 > 15:06
N1

U Novom danu gledajte:

U Briselu reporterka Ivana Dragičević. Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO-a su u Briselu. Na dnevnom redu, osim ravnomjernije raspodjele troškova, između ostalog fokus i na jačanju sposobnosti za odbranu, borbi protiv terorizma, ali i jačoj saradnji sa Evropskom Unijom. Očekuje se da će saveznici donijeti odluku o početku pregovora o pristupanju Makedonije NATO-u. Kako je ovaj potez važan za region Balkana za Novi dan analizira Nedžad Korajlić – dekan na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Srebrenica dan poslije obilježavanje 23. godišnjice genocida. Šta kada desetine hiljada posjetilaca ode iz Potočara? Šta ostaje građanima, čemu se nadaju?

Danas će biti obilježeno 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni. Pratimo polaganje cvijeća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje. Izveštava Aida Hadžimusić.

Odobreni borački zakoni, kandidature, očekivanje od izbora – aktuelne su priče sa naslovnica dnevnih novina koje ovog jutra komentariše Darko Došlo – urednik i voditelj emisije “Govornica” na radiju Otvorena mreža.

Večeras okupljanje građana koji se protive narušavanju izgleda sadašnjeg parka u Ulici Franca Lehara. Izgradnje podzemne garaže na tom mjestu kažu ugrozila bi zelena pluća naselja. Šta na apele građana kaže općina, a šta predstavnik građana saznat ćemo uskoro. Za Novi dan govore dr. Edo Selimić – predstavnik građana i Mustafa Resić – savjetnik načelnika Općine Centar.

O novom finalisti Svjetskog prvenstva u fudbalu i finalnom meču koji će odlučiti pobjednika Svjetskog prvenstva 15. jula za Novi dan govori Faruk Zametica – novinar portala Radija Sarajevo. Naša tema su i kvalifikacije bh. klubova za Evropska takmičenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.