MUP KS: Eksplozija na Ilidži, nije bilo povrijeđenih

Vijesti 12. jul 201810:26 > 10:33
N1/Ilustracija

Povrijeđenih osoba nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta u eksploziji koja je sinoć oko 20.40 sati zabilježena na Ilidži, potvrđeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to oko 20,40 sati, u ulici Capana Mur. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na kući vlasništvo A.Č, došlo do oštećenja fasade.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Pete policijske uprave – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo došli su do saznanja da se u vezi sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice M.P., rođen 1981.godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

Jutros u 00,20 sati policijski službenici Policijske stanice Istočno Sarajevo, uhapsili su M.P., nakon čega je predat na dalje postupanje policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sa kojim će tokom dana biti nastavljena kriminalistička obrada.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Satajevo. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.